Σύμφωνα με τη μυθολογία, η αρχαία ονομασία του Λεωνιδίου «Βρασιές» προήλθε από τη θανατωμένη Σεμέλη. Το πιθάρι, εντός του οποίου ο Δίας έκλεισε τη Σεμέλη και το γιο της Διόνυσο προς τιμωρία, «ξεβράσθηκε» στην παραλία της σημερινής Πλάκας. Οι ευσεβείς εντόπιοι όμως αποφάσισαν να τιμήσουν τη νεκρή Σεμέλη με την προσήκουσα ταφή αλλά ταυτόχρονα και να φροντίσουν την ανατροφή του Διονύσου, παραπέποντάς τον στην τροφό Ινώ. Η νέα πλέον παιδαγωγός προστάτευσε το Διόνυσο από θεϊκές και ανθρώπινες δυνάμεις, κρύβοντάς τον σε σπήλαιο στη σημερινή μονή του Αγίου Νικολάου Σύτζας. Η κατάκτηση της θεϊκής ομορφιάς ευόδωσε μία σχέση αγάπης και ευφορίας μεταξύ του Διονύσου και της γης, με αποτέλεσμα οι καρποί της να πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Προς τιμήν του η πεδιάδα της περιοχής ονομάστηκε «Διονύσου Κήπος».

Χάρτης του Camping
Τιμοκατάλογος
Φωτογραφίες
Δραστηριότητες
Παροχές

Με θέα το Μυρτώο Πέλαγος ακριβώς δίπλα από την βοτσαλωτή παραλία του Λεωνιδίου, μεγαλύτερη από 2 χιλιόμετρα, βρίσκεται το Camping Semeli.

Το Camping Semeli λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, κάνοντας την διαμονή του επισκέπτη μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιτριγυρισμένο από τον Ορεινό Όγκο του Πάρνωνα και ακριβώς δίπλα στην ακτογραμμή της Νότιας Κυνουρίας, προσφέρει στον επισκέπτη το ιδανικό μέρος για διαμονή στο Λεωνίδιο ώστε να εξερευνήσει το Πάρκο Natura 2000 της περιοχής του Πάρνωνας αλλά και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες στις παρθένες παραλίες της περιοχής.

Ο επισκέπτης απολαμβάνει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου εντός του χώρου του Camping τόσο από τους υπερσύγχρονους χώρους της Τραπεζαρίας όσο και από τον χώρο της Cafeteria απολαμβάνοντας τον Cafe του ακριβώς δίπλα στο Μυρτώο Πέλαγος. Επίσης στο Mini Market εντός των εγκαταστάσεων, μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα για την καθημερινότητά σας σε λογικές τιμές.

Η θέση του το κάνει ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των Camping τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και κατά την χειμερινή περίοδο.